Agility

DcH Risskov er en af Danmarks mest aktive og stærkeste agilityklubber.
Klubbens medlemmer har ved flere lejligheder været på det danske landshold ved både verdensmesterskaber og nordiske mesterskaber samt placeret sig helt i top ved de danske mesterskaber.
De gode resultater er hjulpet godt på vej af vores mange aktive, dygtige og engagerede trænere. Vi satser meget på efteruddannelse af vores trænere, så vores træning altid er baseret på de nyeste indlærings- og træningsmetoder. Men selvom metoderne hele tiden udvikles, er grundlaget for al vores træning positiv indlæring. Hundene får masser af ros og opmuntringer.
Vi tilbyder træning på alle niveauer fra nybegyndere til konkurrenceniveau. Vi træner på flere forskellige dage i ugens løb. Så har du lyst til at være aktiv og lære nyt sammen med din hund, så kan vi tilbyde dig masser af udfordringer. Vi forventer, at vores medlemmer kommer til træningen på de hold, de har tilmeldt sig – så er det også sjovt for vores trænere, som yder et stykke ulønnet, frivilligt arbejde.
Hvert år i marts måned arrangerer klubben et 2-dages agilitystævne på Vilhelmsborg Ridecenter. Det er Danmarks største indendørs agilitystævne med deltagere fra hele landet og ofte også fra udlandet. Der er mange gode oplevelser til stævnet både som konkurrencedeltager, tilskuer og som hjælper.
I løbet af året arrangerer vi også andre stævner på vores egne træningsarealer

Information til nye agilityhandlere (førere)

Agility er en spændende og fartfyldt hundesport, hvor hundene på tid skal forcere en række forhindringer såsom spring, tunneler, hjul, vippe og slalom. Både hund og menneske får styrket hjerne og hjerte og træningen styrker båndet mellem dig og din hund. Vi træner udelukkende positivt, så det er sjovt for både hund og fører.

DcH Risskov tilbyder to slags indslusningshold for nye agilityhunde og deres handlere (førere). Ingen af holdene kræver forudgående kendskab til agility.

Begynderholdet er for hunde, der er mindst 12 måneder gamle (ved kursets start) og som er koncentrerede/arbejdsivrige nok til at kunne begynde på egentlig agilitytræning. Træningen på dette hold består i indlæring af de forskellige slags agilityforhindringer, og gennemløb af korte lette agilitybaner.

Præ-agilityholdet er for hunde, der endnu ikke er gamle nok til begynderholdet eller endnu ikke koncentrerede/ arbejdsivrige nok. Træningen på dette hold, består i kontakt- og koncentrationsøvelser samt simple øvelser, som forbereder hunden til begynderagility uden at belaste den for hårdt fysisk.

Begge hold har 4 årlige kursusperioder, hvor der i hver periode er 7 lektioner (træningsgange af godt en times varighed):

· Periode 1: Lørdag formiddag i uge 8-17
· Periode 2: Onsdag aften i uge 18-25
· Periode 3: Onsdag aften i uge 32-38
· Periode 4: Lørdag formiddag i uge 39-48

Som det ses, indeholder nogle af perioderne mere end 7 gange. Det er fordi, der skal være plads til aflyse påskelørdag, pinselørdag og de gange instruktørerne måtte være forhindret (f.eks. af konkurrencer, ferie og lignende).

Den typiske unge hund er på Præ-agilityholdet i 1-2 kursusperioder, hvorpå den er gammel og koncentreret nok til at starte på begynderholdet, som den så er på i 1-3 kursusperioder, indtil den er god nok til at blive rykket til klubbens hold for letøvede agilityhunde. En hund, der er mindst 12 måneder (ved kursusperiodens start) kan starte direkte på begynderholdet, hvis den via hvalpetræning, rally, tricks eller lignende er tilstrækkelig koncentreret /arbejdsivrig. Hvis den har svært ved at koncentrere sig og arbejde sammen med sin fører, anbefaler vi at hunden starter på præ-agilityholdet, idet det på sigt vil give det bedste resultat og færrest frustrationer for føreren.

Man kan starte på de to hold ved begyndelsen af hver kursusperiode (dvs. i uge 8, 18, 32 og 39). På disse fire tidspunkter kan man også flytte fra præ-agilityholdet til begynderholdet, og senere fra begynderholdet til klubbens hold for letøvede.

For hver kursusperiode med 7 lektioner betales 500 kr. Handleren kan dog til enhver tid beslutte at blive fuldt agilitymedlem af klubben (hvilket koster 1400 kr pr år), hvorefter deltagelse på præ-agility og begynderhold er dækket af kontingentet.

Hvis du har spørgsmål er du yderst velkommen til at sende en mail til Patricia Maslak ps@dch-risskov.dk eller klikke ind på vor hjemmeside www.dch-risskov.dk. Du er også yderst velkommen til at komme og se på vores træning. I sommerhalvåret træner vores konkurrencehunde mandag og torsdag aften (på bakken nordvest for klubhuset).

Tilmelding til et præ-agilityhold og begynderhold sker via NemTilmeld, hvor man samtidig betaler for kursusperioden. Handlere der er allerede er (fulde) medlemmer af klubben, skal dog i stedet tilmelde sig ved at sende en mail til Patricia Maslak.

 

Vilhelmsborg Agilitystævne 2011. Anders & Sweet vinder af finalen Kurt & Saga i finalen