Hvad er Agility

 

Agilty er en sport for hunde af alle størrelser og mange forskellige racer. Hundene skal gennemføre en bane, hvor de springer over højdespring, løber igennem tunneler, springer gennem hjul samt klarer en masse andre forhindringer såsom slalom, balancebomme, vipper og længdespring. Alt dette skal forgå i den rigtige rækkefølge og det er her samarbejdet mellem hund og hundefører skal stå sin prøve, for som hundefører skal man både huske den rigtige vej igennem forhindringerne og samtidig dirigere hunden. Hundene dirigeres gennem banen med tilråb og gennem kropssprog. Så det er ikke kun hunden, der er aktiv – det giver også god motion for hundeføreren.
Agility er opstået i England, hvor man ved konkurrencer i ridebanespringning syntes, at det kunne være sjovt at udfylde pauserne ved at lade hunde springe over forhindringerne. Derfor minder reglerne i agility  lidt om ridebanespringning:

  • Forhindringerne skal tages i den rigtige rækkefølge og den rigtige retning
  • Springene må ikke rives ned eller væltes
  • Hundene skal løbe igennem tunneler og mellem slalompinde
  • De store træforhindringer har et malet felt i hver ende. Disse felter skal hunden berøre med mindst en pote
  • Vippen skal være i jorden inden hunde springer af den
I Danmark har vi mange dygtige agilityhunde, som også klarer sig godt internationalt. Indenfor de sidste år har vi vundet to verdensmesterskaber.

Klik her for online tilmelding til Agility